Nieuw

Download nu onze nieuwe whitepaper: De zes voordelen voor uw IT-afdeling

Terug naar het overzicht

Hyperconverged systemen hebben de toekomst

Een blik op toekomst leert ons dat we andermaal te maken krijgen met een grote groei van Cloud, Big Data en Internet of Things. Ontwikkelingen die leiden tot enorme hoeveelheden data en veel nieuwe ICT-gerelateerde oplossingen. Tegelijkertijd blijven binnen veel sectoren de IT-budgetten beperkt. Geïntegreerde systemen – zoals de Oracle ODA – bieden organisaties de kostenefficiëntie en schaalbaarheid om een toekomstbestendige infrastructuur in te richten.

IT als sluitpost van de kostenpost

De huidige situatie leert ons echter dat nog veel organisaties werken met een infrastructuur die bestaat uit een verzameling componenten van verschillende leveranciers. Een gefragmenteerd systeem met een server van HP Enterprise, Storage van IBM, een netwerk van Cisco en een database van Oracle. Als het werkt dan werkt het, maar waar moet je zoeken als er een storing is? En waarom zou je dure servicecontracten afsluiten voor ieder afzonderlijk onderdeel bij verschillende leveranciers?

De meeste sectoren – waaronder overheid en lagere overheden – hebben echter nog steeds te maken met verregaande bezuinigingen. Kostenbesparingen die in veel gevallen op het bordje van IT komen te liggen. De welbekende houding ‘IT is de sluitpost van de kostenpost’ is binnen veel sectoren nog steeds aan de orde van de dag. Aan IT-managers te taak om méér met minder te doen.

Totaaloplossing van één vendor

In die zoektocht naar efficiëntie, flexibiliteit en schaalbaarheid zijn geïntegreerde of geconvergeerde systemen ontstaan. Deze systemen vormen een totaaloplossing van één enkele vendor en integreren alle losse componenten van een infrastructuur als server, storage en networking in één apparaat.

Hyperconverged systemen gaan nog verder. Bij een hyperconverged systeem – zoals de Oracle ODA – is alle software voor geïnstalleerd en is het beheer gecentraliseerd in een overzichtelijk dashboard. Een dashboard dat steeds vaker vanuit de cloud beschikbaar is en zo ook op afstand te managen is.

Voordelen hyperconverged systemen

Hyperconverged systemen hebben veel voordelen vergeleken bij ‘zelfgebouwde’ infrastructuren. Een aantal van deze voordelen zijn:

  • Extreem korte implementatietijd, omdat er niets in het datacenter gebouwd hoeft te worden.
  • Vereenvoudigd en gecentraliseerd beheer (vanuit de cloud).
  • Schaalbaarheid; uitbreidingen op het vlak van capaciteit en performance zijn eenvoudig.
  • Minder kosten op support, doordat het een single-vendor-toepassing is.
  • Door optimale samenwerking kan sneller worden gereageerd op businessaanvragen.
  • Minder kosten op koeling en stroom in het datacenter door afname van de fysieke hardware.

Engineered System

De Oracle Database Appliance is een hyperconverged systeem dat wordt getypeerd als een ‘engineered system’. De ODA combineert server, storage, networking en software in één enkele toepassing en garandeert 100% integratie van al deze componenten tot aan de applicatie-laag. Dit zorgt ervoor dat al uw verouderde hardware overbodig is geworden en dat uw database, applicaties, en middleware volledig zijn geoptimaliseerd.

Tijd, kosten en complexiteit

In zijn algemeenheid scheelt het kiezen voor geïntegreerde systemen organisaties vooral tijd, kosten en complexiteit:

  • Tijd om de toepassing te implementeren en het migratietraject te verkorten.
  • Kostenbesparingen op onderhoud, aanvullende databaselicenties (dankzij het Capacity on Demand model) en personeel (de ODA is ontworpen om door 1 DBA’er te managen).
  • Complexiteit als het gaat om eenvoudig beheer.

Zorg dat uw infrastructuur klaar is voor de toekomst! Met een ODA garandeert u optimale performance voor een fractie van de kosten die u kwijt bent bij het inrichten van een traditionele infrastructuur.

Terug naar het overzicht

Download nu onze nieuwe whitepaper.

Door te focussen op eenvoud, optimalisatie en kostenbesparingen, weet de Oracle Database Appliance uw IT-afdeling op liefst zes manieren te ondersteunen. In onze whitepaper leest u precies waar de ODA het verschil maakt. 

Gratis download