Nieuw

Download nu onze nieuwe whitepaper: De zes voordelen voor uw IT-afdeling

Terug naar het overzicht

De Oracle Database Appliance geeft uw database omgeving als engineered systeem de flexibiliteit en elasticiteit die u nodig heeft om te kunnen groeien. Dankzij het Capacity-on-Demand model kunt u eenvoudig CPU-cores opschalen en hoeft u alleen de cores te licentiëren waar u recht op heeft. Zo betaalt u alleen voor de rekenkracht die u gebruikt en bespaart u veel onnodige hoge database licentiekosten.

De Oracle Database Appliance is gebouwd om uw Oracle database te laten excelleren. Dit doet de database toepassing onder meer door geïntegreerde NVMe flash storage te combineren met een zeer hoge I/O performance. Hierdoor zijn NVMe’s razendsnel adresseerbaar door het databasesysteem. Daarnaast beschikt de ODA X7-2 over een groot aantal Intel Xeon CPU-cores (10 voor de S, 36 voor de M en 6×36 voor de HA), die de server voorziet van de nodige rekenkracht om uw databases met hoge performance te laten draaien.

Reduceer database licentiekosten

Maar heeft u deze rekenkracht wel nodig? Nu misschien nog niet, maar wat als uw business een flinke boost krijgt? Het Capacity-on-Demand (CoD) software licensing model van de Oracle Database Appliance geeft u de volledige regie over de te besteden CPU-cores. CoD houdt in dat u alleen licentiekosten betaalt voor de cores waar u recht op heeft. Betaalt u 2 database softwarelicenties, dan heeft u recht op 4 cores. U kunt deze licenties op ieder gewenst moment opschalen als uw business daarom vraagt. Dit is met een traditionele server-oplossing niet mogelijk.

De ‘listprijs’ van de ODA X7-2M ligt rond de 21.000 euro*. Daar komen echter nog de kosten voor database softwarelicenties bij. Dankzij het Capacity-on-Demand model kunt u deze licenties zelf eenvoudig managen en beschikt u bovendien over een zeer transparant licentie management. Zo vermijdt u boetes bij een licentiecheck.

Build your Own vs. Oracle Database Appliance X7-2M

Om de kostenbesparingen van het Capacity-on-Demand model te illustreren, gebruiken we een voorbeeldvergelijking tussen een zelfgebouwde omgeving en een database omgeving waarin een ODA X7-2M draait. Zowel de traditionele oplossing als de ODA komen standaard met 20 Intel Xeon cores CPU. Bij de BYO-server dient u echter vanaf de start al deze cores te licentiëren, terwijl u met een ODA slechts licentiekosten betaalt voor de cores waar u recht op heeft. In dit geval gaan we ervan uit dat u bij de aanschaf van een ODA 4 Intel Xeon cores (2 database softwarelicenties) nodig heeft.

‘Build your Own’ server

20 Intel Xeon cores (2 cores per processor)
Licentiekosten: 10 x € 40.000 = € 400.000,-

Hyperconverged ODA X7-2M

20 Intel Xeon cores (10 cores per processor)
Licentiekosten: 2 x = € 40.000 = € 80.000,-*

*Dit is een richtprijs voor de licentiekosten voor Oracle Database Enterprise Edition (EE).

CPU-cores toevoegen

U ziet dat het CoD-model u al gauw tienduizenden euro’s bespaart op uw total cost of ownership (TCO). Als u cores wilt opschalen, kunt u een command uitvoeren binnen Oracle Database Appliance Manager (commando: odacli update-cpucore). Met deze functie kunt het aantal cores naar eigen wens aanpassen, waarbij u uiteraard alleen licentiekosten betaalt voor de database capaciteit waar u recht op heeft. Let op: om het aantal cores bij te werken dient u uw ODA-server opnieuw op te starten.

License-as-you-grow

In de blog Oracle Database Appliance: Simple. Optimized. En dus ook Affordable! heeft u kunnen lezen dat u met een ODA 57% kunt besparen op uw TCO. Echter, in deze vergelijking zijn de kosten voor het licentiëren van de Oracle database software niet meegenomen.

In deze blog heeft u kunnen lezen dat het license-as-you-grow model ervoor zorgt dat een Oracle Database Appliance óók op het gebied van database licenties een stuk voordeliger is dan een ‘Build your Own’ omgeving. Hiermee is de ODA niet alleen aantrekkelijk voor Large Enterprise omgevingen, maar kunnen ook relatief kleine organisaties profiteren van eenvoud, rekenkracht en kostenbesparingen.

Volg de ODA tijdens Oracle Open World

Van 1 t/m 5 oktober 2017 zijn de Oracle Open World dagen weer in San Fransisco (VS). Veel van de sessies zullen aandacht schenken aan de Oracle Database Appliance en aan het Capacity-on-Demand licentiemodel in het bijzonder. Bekijk hier een overzicht van alle activiteiten rond de ODA. Voor meer informatie over de Oracle Open World en registratie gaat u naar https://blogs.oracle.com/oracleopenworld/save-the-date-for-oracle-openworld-2017.

Probeer de ODA twee weken gratis!

De Oracle Database Appliance is binnen enkele uren volledig geïmplementeerd in uw infrastructuur. Wilt u de toepassing twee weken gratis proberen? Vraag dan nu geheel vrijblijvend een demo op locatie aan via onderstaande button.

Demo aanvragen Terug naar het overzicht

Download nu onze nieuwe whitepaper.

Door te focussen op eenvoud, optimalisatie en kostenbesparingen, weet de Oracle Database Appliance uw IT-afdeling op liefst zes manieren te ondersteunen. In onze whitepaper leest u precies waar de ODA het verschil maakt. 

Gratis download