Nieuw

Download nu onze nieuwe whitepaper: De zes voordelen voor uw IT-afdeling

Terug naar het overzicht

Data-explosie vraagt om maximale performance van uw database

Wereldwijd zitten we in het midden van een enorme data-explosie; in de laatste twee jaar is er meer data gegenereerd dan in de hele historie van de mens bij elkaar. Met al deze beschikbare data heeft u als organisatie goud in handen, mits u snelle en probleemloze toegang heeft tot uw databases. De Oracle Database Appliance biedt u een totaaloplossing voor uw infrastructuur, waardoor uw database schittert en u altijd het maximale uit uw data haalt.

Hoewel we al jaren te maken hebben met enorme hoeveelheden data, is het einde van deze exponentiële groei nog lang niet in zicht. Integendeel, verwacht wordt dat in 2020 de totale hoeveelheid data wereldwijd is gestegen met 700%. Een toename die vooral wordt veroorzaakt door een grote toename van het aantal mobiele apparaten en applicaties en de opkomst van Cloud, Big Data en Internet of Things.

Grote uitdagingen voor IT-Managers

Die grote toename in data leidt tot grote uitdagingen voor IT-managers en Database Managers. Zij moeten steeds meer databases zien te managen. Zo blijkt dat maar liefst 38% van alle Oracle database managers meer dan 101 databases moet managen. Bovendien worden de aanvragen van het management rond het optimaliseren van bedrijfsprocessen steeds complexer.

De grootste zorg voor managers is immers dat de technologische mogelijkheden de snelheid van de business niet voldoende kan faciliteren. Aan IT-Managers en Database Administrators de taak om zo kostenefficiënt mogelijk te werken, de toegang tot bedrijfsdata te optimaliseren en te zorgen voor voldoende opslag (nu en in de toekomst) van bedrijfskritische data.

De 6 voordelen van de ODA

Maar hoe garandeer je als IT-afdeling efficiëntie en hoge performance van de database en applicaties en kun je tegelijkertijd snel geavanceerde technische issues oplossen? Daarvoor is een volledig geoptimaliseerde en geïntegreerde toepassing nodig met single vendor support voor de gehele stack: de Oracle Database Appliance. De ODA ondersteunt IT op zes manieren:

  1. Kantoor op ‘afstand’; Een ODA maakt het mogelijk om met een kleinere variant ook afgelegen filialen te voorzien van een database op locatie. Zo profiteert u van de supportvoordelen van de ODA, maar voorkomt u netwerkvertraging.
  1. Snelle ontwikkeling; Dankzij de ODA kan IT een ODA deployen in slechts 30 minuten. Verder is het creëren van nieuwe databases kinderlijk eenvoudig op de ODA.
  1. Solution-in-a-box; Doordat de ODA server, storage, networking, software en database in één enkele toepassing integreert, is IT in staat om de datacenter omgeving sterk te vereenvoudigen en worden kosten op onderhoud bespaart.
  1. Hardware ‘refresh’; De verouderde hardware kan worden vervangen door een sterk vereenvoudigde en kostenbesparende all-in-one toepassing.
  1. Database consolidatie; Met een ODA kan IT meerdere databases binnen één infrastructuur runnen en de gehele Oracle-stack managen met één managementtool.
  1. Back-up & recovery; De ODA voorziet IT in een set ‘best practices’, welke database managers voorziet in het inrichten van efficiënte back-up & recovery procedures.

Wilt u meer informatie over deze zes functionaliteiten? Download de whitepaper.

One-man-show

Daarnaast biedt de ODA twee andere belangrijke voordelen voor bedrijven en de IT-afdeling in het bijzonder. Zo is het complete systeem door slechts 1 persoon te beheren en te onderhouden. Met het oog op steeds verder krimpende IT-afdelingen is dit voor veel organisaties een prettige bijkomstigheid. Anderzijds kunnen grotere IT-afdelingen dankzij de ODA meer tijd besteden aan innovatieve projecten.

Capacity on Demand model

De ‘listprijs’ van de ODA (model X7-2S en X7-2M) ligt tussen de 16.000 en 35.000 euro. Daar komen echter nog de kosten voor databaselicenties bij. Doordat de ODA gebruik maakt van het Capacity on Demand model, kunnen de softwarelicenties eenvoudig gemanaged worden. Er komen geen extra licentiekosten bij, omdat u alleen betaalt voor de capaciteit die u gebruikt. Bovendien geeft de ODA u alle handvatten om binnen de regels te blijven van het Oracle licentiebeleid.

Waarom wachten?

Waarom zou u wachten met het transformeren van uw IT-omgeving? Met een complete stack van software, server, storage en networking helpt de ODA u om uw administratieve taken de vereenvoudigen, uw Oracle Database te optimaliseren en uw kosten te drukken.

Terug naar het overzicht

Download nu onze nieuwe whitepaper.

Door te focussen op eenvoud, optimalisatie en kostenbesparingen, weet de Oracle Database Appliance uw IT-afdeling op liefst zes manieren te ondersteunen. In onze whitepaper leest u precies waar de ODA het verschil maakt. 

Download whitepaper